În timp ce companiile din România sunt deja obișnuite cu raportarea financiară, noi obligații le vor fi impuse pe măsură ce cerințele ESG de la nivelul UE vor începe să se aplice treptat în statele membre. Un raport de sustenabilitate care prezintă efectele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale operațiunilor lor va trebui să fie publicat de un număr cât mai mare de companii în viitor.

Hategan Attorneys recomandă mediului de afaceri consultarea Ghidul investitorului „Timișoara, destinație de business", un instrument valoros publicat de Primăria Timișoara, conceput pentru a oferi o perspectivă detaliată asupra oportunităților de afaceri într-un mediu prosper și dinamic, cultural și social.

Dorești să îți continui cariera în FORȚĂ? Îți place să fii organizat, creativ, responsabil, bine pregătit, dar modest și să ne influențezi și pe noi cu calitățile tale? Ești omul potrivit pentru echipa noastră.

Cu ocazia Zilei Europene a Protecției Datelor (28 ianuarie) se reiterează importanța continuării procesului de implementare a măsurilor stabilite de GDPR, în vederea unei protecții adecvate și reale a datelor cu caracter personal.

Guvernul României a adoptat de la începutul acestui an OUG 115/2023 care cuprinde un pachet de măsuri fiscale menite să asigure sustenabilitatea financiară. Cele mai afectate de măsurile adoptate sunt companiile din sectoare precum serviciile financiare, petrol și gaze, dezvoltarea de software, construcții, agricultură și alimentație.  Schimbările vizează mai multe aspecte cheie, de la reglementări privind microîntreprinderile și scutiri parțiale de CAS, până la modificări ale plafoanelor pentru plăți în numerar și impozit pe profit.