The current COVID-19 crisis we are experiencing, and which affects our businesses, sheds a whole new light on human relations, but also on the business relations. We now realise more than ever that we are an integral part of the economic chain just like in a castle of cards where the cards support each other.

ÎSe vorbește de câțiva ani că ne apropiem de sfârșit de ciclu economic, iar mediul de afaceri și-a dozat eforturile pentru ultima sută de metri pentru un final satisfăcător. Fiecare companie și-a pregătit diverse scenarii de continuitate care să asigure supraviețuirea afacerii în condiții de criză. Sinusoida economică nu mai reprezenta o surpriză pentru nimeni și era de așteptat ca, după mai mulți ani de creștere economică, să urmeze o scădere, urmată iar de o creștere și așa mai departe.

Însă nimeni nu putea prezice o criză de magnitudinea COVID-19 care să zguduie atât de profund ritmul mediului economic și social. Odată cu încetarea stării de urgență, economia se pregătește apese butonul de restart. Rămâne de văzut în ce parametri noi de operare o va face.

Interviu cu Vladimir Pilca, Director General, Gartner Eurotrans România

La nivel global, companiile sunt, și vor fi, în continuare semnificativ afectate de efectele pandemiei COVID-19, motiv pentru care se încearcă, în mod constant, identificarea de către autorități a unor serii de măsuri care să susțină, pe cât posibil, continuarea activității economice.

Obligația de a lua în continuare măsuri pentru a respecta GDPR-ul, acum mai mult ca niciodată, nu trebuie văzut ca o obligație respectată de teama amenzii, ci pentru a ne proteja businessul și așa vlăguit de situația excepțională în care ne aflăm.