Restart în real estate. Ce ne așteaptă post-pandemie?

În real estate s-au conturat de câțiva ani anumite tendințe care au fost accelerate de criza COVID-19. Astfel că, piața de real estate are parte de un salt în viitor care obligă jucătorii să facă tranziția foarte brusc, făcându-le și adaptarea mult mai grea. Businessul imobiliar cu capacitatea cea mai mare de anticipare și integrare promptă a nevoilor pieței va ieși câștigător. Orice predicții, în contextul unei situații foarte volatile, sunt foarte dificil de făcut. Nu există un scenariu foarte clar, însă mergând pe trendurile instalate deja în real estate, se poate încerca conturarea anumitor direcții.

Citeste mai mult

Noi prevederi legale pentru emiterea Certificatelor de Situație de Urgență

Companiile active pe piața din România vor putea beneficia, în anumite condiții, de o serie de facilități și măsuri de sprijin în perioada imediat următoare. Pentru obținerea unor anumite facilități este necesară obținerea Certificatului de situație de urgență (CSU), document ce se va emite conform Ordinului Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) privind acordarea Certificatelor de situație de urgență operatorilor economici a căror activitate economică este afectată în contextul pandemiei, publicat în Monitorul Oficial în data de 25.03.2020. 

Citeste mai mult

Ce facem cu angajații pe perioada de criză pandemică?

Pandemia care a instaurat starea de urgenţă a făcut ca raporturile de muncă existente între angajatori şi angajaţi să fie adaptate acestei noi realităţi. Este o situație fără precedent care poate pune angajatorul în dificultate. Ne aflăm în punctul în care angajatorul și salariații săi ar trebui să își direcționeze forțele spre aceeași direcție, să își ofere înțelegerea și sprijinul reciproc necesare pentru depășirea acestor momente de criză care ar putea să afecteze ireversibil activitatea companiei respective.

Citeste mai mult

Remedii  contractuale

Coronavirusul COVID-19 a dereglat drastic GPS-ul economic având un efect seismic în toate sectoarele. În acest context este nevoie de o reconfigurare rapidă a traseului.

Citeste mai mult

Cum ne protejăm de efectele Coronavirus în mediul de afaceri?

Zilele acestea un cuvânt a ajuns să fie înțeles în orice limbă: Coronavirusul COVID-19. Pe lângă efectele indubitabile a  acestui fenomen asupra sănătății umane, observăm efectele ce creează un efect de domino asupra industriilor și economiei la nivel național și mondial. În acest context, următoarele întrebări sunt inevitabile:

Citeste mai mult